Mengapa Haruskah Bar Keluli Flat Melalui Proses Pemanasan

- Jul 20, 2017-

Annealing adalah salah satu proses rawatan haba logam, yang bermaksud bahawa logam perlahan-lahan dipanaskan pada suhu tertentu, dikekalkan untuk masa yang mencukupi, dan kemudian disejukkan pada kelajuan yang sesuai.

Pengisaran Bar Keluli Flat adalah kaedah rawatan haba di mana keluli dipanaskan pada suhu di mana perubahan fasa atau peralihan fasa berlaku, dan suhu perlahan-lahan didinginkan oleh pemeliharaan haba. Flat Steel Bar annealing untuk menghapuskan dan memperbaiki proses bekas kecacatan tisu dan tekanan dalaman, tetapi juga untuk proses susulan untuk mempersiapkan, jadi penyepuhlindapan adalah rawatan haba produk separuh siap, yang juga dikenali sebagai rawatan pra-panas . Normalisasi ialah kaedah rawatan haba di mana keluli dipanaskan di atas suhu kritikal supaya keluli sepenuhnya ditukar kepada purata austenit dan kemudian secara semulajadi disejukkan di udara.

Flat Steel Bar, semakin rendah kekasaran permukaan, semakin licin permukaannya, semakin sukar untuk menutupi benda asing, semakin rendah bahagian tempatan semakin rendah kebarangkalian kakisan. Oleh itu, Flat Steel Bar harus digunakan sebanyak mungkin permukaan penamat.

Kebersihan permukaan keluli Flat Bar ini sangat penting, pembersihan akhir selepas pasifasi harus dilakukan dengan teliti, kerana asid residu untuk mempromosikan reaksi katod, supaya filem pecah, supaya pengaktifan Steel Bar Flat, rintangan kakisan menurun secara dramatik. Gunakan media alam sekitar.

Filem passivation Flat Steel Bar secara termodinamik dihambat oleh struktur metastable. Kesan perlindungannya berkaitan dengan medium persekitaran. Penggunaan pembersihan tetap, penyingkiran bahan berbahaya peribadi jangka panjang dilampirkan ke permukaan.

Keluli digunakan secara meluas dalam kehidupan kita, seperti pengeluaran jambatan, rasuk, menara penghantaran, kapal, rak dan sebagainya. Anyang GB Flat Steel Bar pengeluar mengatakan bahawa Flat Steel Bar adalah penggunaan yang agak luas Bar Keluli Flat boleh berdasarkan keperluan pengguna, akan menjadi tebal, lebar tetap, pengeluaran panjang yang tetap untuk pengguna untuk mengurangkan pemotongan, dan menyimpan proses , mengurangkan penggunaan bahan buatan, tetapi juga mengurangkan pemprosesan kehilangan bahan mentah, menjimatkan masa, usaha, dan bahan. Tetapi kami menggunakan Flat Steel Bar apabila mengabaikannya yang bersih, sebenarnya, Flat Steel Bar yang bersih boleh memainkan peranannya lebih baik dan memanjangkan hayat perkhidmatannya.

Flat Steel Bar manfaat pembersihan tetap

Untuk pembukaan Flat Steel Bar, disebabkan oleh asid residu untuk mempromosikan tindak balas katod, supaya filem pecah, supaya pengaktifan Steel Bar Flat, rintangan kakisan menurun secara dramatik. Jadi Flat Steel Bar perlu dibersihkan dengan berhati-hati. Lebih rendah kekasaran permukaan, permukaan yang lebih halus, lebih sukar untuk melekatkan badan asing, semakin rendah kebarangkalian hakisan tempatan. Oleh itu, Flat Steel Bar harus digunakan sebanyak mungkin permukaan penamat. Filem passivation Steel Steel Bar secara termodinamik dihambat oleh struktur metastabil kesan pelindungnya dan penggunaan media alam sekitar, penggunaan pembersihan tetap harus dikeluarkan untuk mengeluarkan bahan berbahaya yang dilekatkan pada s