Mengapa Adakah bergolek panas patah rapuh rata keluli Bar

- Oct 11, 2017-

Kenapa panas-melancarkan rata keluli Bar rapuh patah? Apabila suhu lebih rendah daripada nilai suhu yang tertentu, bahan tersebut akan berubah menjadi sebuah negara yang rapuh, kesan penyerapan kuasa menurun dengan ketara, fenomena ini dikenali sebagai bahan sejuk rapuh, tinggi-kekuatan logam dalam tekanan rendah proses patah rapuh, organisasi bahan adalah jauh dari min, isotropic. Menurut pengeluar rata keluli Bar tab panas-melancarkan Henan memahami bahawa kecacatan keluli di dalam sejuk ditarik, disebabkan oleh kewujudan retak dalam tiub dilancarkan Panas, atau kepersisan tinggi rata keluli Bar telah dibuat selepas silinder, penggunaan proses patah, hampir tiada kecacatan plastik kejadian, umumnya rapuh patah.

Berkelayakan panas produk rata keluli Bar dengan tinggi cukup kekuatan suhu yang tinggi dan suhu tinggi plasticity. Jadi panas dilancarkan rata keluli Bar bukan sahaja memerlukan cukup tinggi suhu bilik dan kekuatan tegangan pecah serta-merta suhu yang tinggi dan plastik, tetapi juga memerlukan kekuatan yang berkekalan dan berpanjangan plasticity untuk memastikan bahawa pada suhu yang tinggi, terutamanya di dalam Rayapan syarat-syarat di bawah operasi jangka panjang yang selamat.

Oleh itu, terutamanya dalam pengeluaran dilancarkan panas rata keluli Bar, kita perlu tegas selaras dengan piawaian pengeluaran yang berkaitan yang akan dijalankan untuk mengelakkan kemunculan pelbagai masalah besar dan kecil yang menjejaskan kami digunakan seperti biasa.