Siapa tahu kesan Annealing rata keluli Bar

- Jun 19, 2017-

Kita perlu semua tahu bahawa pengeluaran rata keluli Bar setiap langkah adalah sangat penting, tengah-tengah setiap link yang menuntut. Menurut rata keluli Bar 50 * 10 pengeluar, jika kaedah yang tidak wajar annealing, akan menjejaskan kualiti dan prestasi rata keluli Bar.

Seseorang bertanya apakah proses annealing? Malah, annealing bar keluli rata adalah kepada haba keluli ke fasa perubahan atau sektor fasa suhu peralihan, penebat selama beberapa waktu, dalam Relau atau tersorok di dalam Relau atau miskin kekonduksian terma sederhana, supaya kadar penyejukan sesuai Kaedah rawatan haba logam.

Apakah peranannya? Ia adalah menunjukkan bahawa annealing rata keluli Bar adalah perlu untuk menghapuskan dan memperbaiki tisu kecacatan dan meninggalkan baki tegasan dalam proses sebelumnya untuk mencegah kecacatan dan keretakan pada bahan kerja. Keluli adalah lembab untuk memotong, penghalusan bijirin dan memperbaiki sifat mekanikal bahan kerja. Tetapi juga untuk proses susulan untuk menyediakan.

Panas-melancarkan rata keluli Bar biasanya digunakan pada bahan binaan, anda tahu bagaimana ia dihasilkan ia? Hari ini, pengilang rata keluli Bar untuk memberi anda yang baik bercakap tentang hal itu!

Proses pengeluaran pertama, lapisan tunggal. Peralatan yang mudah, panas-melancarkan rata keluli Bar menggunakan pengalir keperluan, walaupun ia agak tahan kesan karbon hitam, boleh menjadi lemah, rendah tekanan.

Kedua, proses lapisan permukaan. Peralatan mudah, sedang dilancarkan panas rata keluli Bar di dalam dan di luar permukaan yang disalut dengan lapisan bahan anti statik, supaya paip untuk memenuhi keperluan, tetapi permukaan bahan anti statik yang mudah dipakai, Keselamatan miskin.

Ketiga, penggunaan pelbagai lapisan komposit proses. Termasuk tiga lapisan coextrusion, proses pengeluaran merupakan kos yang tinggi dan kompleks, merujuk kepada tiub di dalam dan di luar yang anti statik, kalis api, lapisan tengah dengan kesan; atau dalaman dan luaran anti statik, kalis api. Pengeluaran dilancarkan panas jaminan kualiti rata keluli Bar. Kerana hasil tinggi, rendah penggunaan kuasa satu tan elektrik daripada Relau ke bawah. Keluli lebur terus dicampakkan ke billet, menghilangkan proses billet, mengurangkan kos. Berterusan lakonan billet kecil skala tinggi, untuk memastikan yang rata keluli Bar kadar pemerintah, bertemu dengan keperluan pengguna. Ciri-ciri proses pembuatan menggunakan pengeluaran penyaduran proses untuk mencapai tahap integrasi tembaga dan besi yang tinggi.