Apakah perbezaan antara Bar keluli rata dan keluli

- Oct 26, 2017-

Bar keluli rata merupakan saluran keluli, dan keluli, seperti menggulung panas dan sejuk yang menarik kaedah membentuk dua, panas bergolek lebar maksimum 150 mm, ketebalan maksima 60mm.

Bar keluli rata, merujuk kepada lebar 12-300mm, ketebalan 4-60mm, Keratan rentas segi empat tepat dan sedikit tumpul bahagian keluli. Bar keluli rata kerana bahan berguna yang boleh digunakan untuk bekalan kuasa dengan seorang besi, arang batu jentera perlombongan, pembinaan struktur kerangka, tangga bergerak dan sebagainya. Formula pengiraan teori berat setiap meter: W (kg / m) = panjang sisi * tebal * 0.00785, loji keluli dengan keluli, keluli dan sebagainya.

Besi dan keluli adalah kelas, terdapat panas dan gelungan sejuk mata, dalam sifat-sifat mekanikal, kaedah rolling yang sama, bahan, dan sama rata keluli Bar adalah serupa. Selepas bergolek, Bar keluli rata pada kedua-dua belah pihak arc berbentuk, tidak Qi edge.

Penggunaan rata keluli Bar adalah sangat luas. Kelihatan seperti ia dipotong dari papak keluli biasa turun, malah, panas-melancarkan mencetak. Di pinggir yang dipotong daripada plat keluli dipanggil kelebihan, dan di tepi bar keluli rata dipanggil di pinggir rolling. Bergolek memastikan kekuatan Bahagian tepi. Tebal rata keluli Bar ketebalan melebihi 45mm, jarang digunakan secara langsung, tetapi proses mekanikal kepada bahagian-bahagian yang digunakan. Bola rata keluli Bar telah dibangunkan untuk industri pembinaan kapal. Sebahagian besarnya digunakan untuk di bawah stiffener itu, minyak dan lain-lain sukar untuk mengumpul. Ada terdahulu tiada pembangunan, tetapi kemungkinan masih sangat besar.

Ringkasan bahan

Tiga jenis bahan, keluli tahan karat yang paling mahal, julat keseluruhan 14000-16000 yuan / t; 316 bahan terutamanya tahan karat, secara umumnya lebih air boleh digunakan pada 304, harga 304 daripada 304 satu tan yuan 3,000 anda. Tergalvani bahan diikuti, julat keseluruhan 3800 yuan / t atau sebagainya, keluli hitam termurah, julat keseluruhan yuan 3400 / t atau sebagainya. Tergalvani bahan adalah umumnya lebih mahal daripada biasa Bar keluli rata antara 200-600.