Masalah yang Hadapi Di Rawatan Permukaan Bar Steel Flat

- Jun 30, 2017-

Adakah awak tahu? Permukaan Flat Steel Bar diproses untuk menjadikan Flat Steel Bar lebih cantik, lebih stabil dalam kualiti dan memanjangkan hayat perkhidmatannya. Kilang-kilang keluli Flat-Roll di Hot Henan di wilayah Henan masalah dalam rawatan permukaan Bar Keluli Flat telah didapati menjadi serius, kecacatan jahitan kimpalan lebih teruk, tanda pengisaran yang dihasilkan oleh penggilap mekanikal manual digunakan untuk membentuk permukaan tidak sekata dan kesannya cantik.

Bar keluli rata yang dikimpal di Flat Steel Bar dikimpal sendi terbuka dengan groove dua belah, Henan panas-rolled Flat Steel Bar kilang, kerana kewujudan alur, paip haba dan dua alur sisi Flat Steel Bar antara kedudukan kimpalan lebih besar, elektrod mudah di dekat kawasan kimpalan, dan meningkatkan saiz kimpal, juga meningkatkan kawasan kimpalan, untuk memastikan kawasan kimpalan Flat Steel Bar dan kedalaman gabungan haba paip, meningkatkan kekuatan sambungan Flat Steel Bar dan paip haba, meningkatkan proses kimpalan daripada Flat Steel Bar, pada masa yang sama keperluan teknologi kimpalan adalah agak rendah, membuat operasi kimpalan lebih mudah.

A groove disusun pada plat Die Flat Steel Die, dan alur bawah alur adalah permukaan arka, lebar alur dan ketebalan Flat Steel Bar, roller boleh diputar pada sepana, roll Roller dan alur dari alur muka, sepana keseimbangan dan plat mati melalui komponen pusat dan sambungan kedudukan ahli tetap. Henan Hot-rolled Steel Steel Bar mills, mengatakan bahawa pengeluaran gigi roll sejuk sejuk kerana keratan rentasnya kecil, ada keperluan lebih daripada api untuk menghasilkan penggunaan tenaga yang tinggi; juga ricih longitudinal Bilah Flat Steel Bar atau Flat Steel Bar yang dilancarkan panas melalui tebukan die dan ricih, terdapat kecekapan yang rendah, bentuk gigi, penyimpangan jarak gigi dan sebagainya

Flat Steel Bar, seperti produk lain, mempunyai kehidupan yang berguna. Biasanya Flat Steel Steel rolled mempunyai jangka hayat sehingga 50 tahun, tetapi ia juga bergantung kepada tahap pencemaran udara tempatan. Hari ini, pengeluar memberi anda analisis tentang kehidupan produk mereka yang terjejas oleh faktor-faktor apa.

Hot Rolled Flat Steel Bar dalam persekitaran penggunaan yang berbeza, hayat perkhidmatan tidak sama, tahap hakisan atmosfera kerana perbezaan geografi, kehidupan harian kita akan menggunakan banyak keluli, keluli biasa dibahagikan kepada jenis yang berbeza, di mana panas melancarkan Flat Steel Bar kerana ciri-cirinya digunakan secara meluas dalam membuat gelung, alat dan bahagian jentera, eskalator dan sebagainya. Sekiranya angin bercampur dengan kabut laut, kerana penguapan yang disebabkan oleh pengumpulan garam pengumpan, ditambah dengan kurang hujan, tidak sering dibasuh oleh hujan, kawasan pesisir premis lebih tidak menguntungkan.

Mana-mana produk mempunyai hayat berguna, dan penggunaan masa yang lama, semakin banyak haus dan lusuh akan mempengaruhi penggunaannya. Jika ada pencemaran industri, hakisannya lebih besar. Pencemaran mungkin disebabkan oleh gas yang dibentuk oleh bahan api, zarah-zarah yang digantung di udara, dan pemendapan habuk atau oksida besi yang dihasilkan semasa proses pengeluaran keluli juga akan meningkatkan kesan hakisan. Suasana laut dapat menyebar ke pedalaman, dan di pulau itu angin lebih luas dari laut, dan cuaca buruk, sehingga kehidupan Flat Steel Bar yang digulung panas harus dipertimbangkan dalam kombinasi dengan cuaca.