Kaedah Untuk Rawatan Permukaan Dan Rawatan Pengudaraan Bar Keluli Flat

- Jul 10, 2017-

Berikut adalah pengenalan ringkas kepada rawatan permukaan Baja Flat Bar pengetahuan:

Terdapat masalah dalam rawatan permukaan keluli tahan karat Flat Steel Bar adalah serius, penggunaan kaedah rawatan penggilap mekanikal manual untuk membentuk jejak pengisaran, mengakibatkan permukaan yang tidak rata, kesan kecantikan. Di dalam peralatan dan peralatan pengeluaran Flat Steel Bar yang besar dan teknologi berdasarkan keperluan teknikal plat dan spesifikasi saiz plat bebibir, penggunaan pemutus berterusan, finishing, finishing, seperti proses strip berorientasi produksi. Adakah struktur produk keluli ringan produk separuh siap, juga trend pembangunan bahan struktur keluli ringan China. Plat bebibir produk separuh siap telah digunakan secara meluas dalam struktur keluli ringan di luar negara. Penggunaan produk akan berkesan untuk perusahaan untuk menjimatkan kos, meningkatkan daya saing perusahaan.

Flat Steel Bar merujuk kepada lebarnya lebih besar daripada ketinggian keluli, terutamanya yang digunakan dalam pembuatan keluli, pembuatan jentera, industri automotif, jentera perlombongan, jentera mengangkat dan bahan industri lain. Oleh itu, keperluan Flat Steel Bar lebih ketat, pengeluaran Flat Steel Bar dalam proses yang berbeza sangat ketat, di mana rawatan penyepuhlindaran Flat Steel Bar adalah proses yang sangat ketat.

Apakah proses penyepuhlindiran Bar Keluli Flat?

Penyepuh Bar Keluli Flat adalah memanaskan keluli kepada perubahan fasa atau suhu perubahan fasa Jabatan, selepas tempoh masa, dalam relau atau dikebumikan dalam relau atau medium termal yang kurang baik, supaya ia sesuai untuk menyejukkan logam kaedah rawatan haba. Pengeluar Anyang Q235 Flat Steel Bar, anil dari Flat Steel Bar tidak hanya untuk menghilangkan dan memperbaiki kecacatan dan tekanan sisa dari proses sebelumnya, tetapi juga untuk mencegah ubah bentuk dan retak bahan kerja, melembutkan keluli untuk memotong, memperbaiki bijirin, memperbaiki struktur untuk memperbaiki sifat-sifat mekanik bahan kerja, dan bersedia untuk proses susulan. Oleh itu, penyepuhlindapan adalah rawatan haba separuh siap, juga dikenali sebagai rawatan haba pra. Normalisasi adalah pemanasan keluli kepada suhu kritikal di atas, supaya keluli itu berubah menjadi austenit purata, dan kemudian kaedah rawatan haba penyejukan semulajadi di udara. Jika kaedah penyepuhlindaran Bar Steel Flat tidak dikuasai dengan betul, kualiti dan prestasi Bar Keluli Flat akan terjejas.