Perbezaan utama antara rata keluli Bar dan sfera rata keluli Bar

- Jul 10, 2017-

Memang diketahui bahawa keluli digunakan secara meluas dalam kehidupan kita. mestilah. Keluli mengikut bentuk Keratan rentas boleh dibahagikan kepada rata keluli Bar, sudut keluli bulat keluli dan jenis lain, tetapi mereka juga ada berkaitan kelebihan dan ciri-ciri. Hari kita akan melihat perbezaan utama antara Bar keluli rata dan Bar keluli rata bola.

1, Bar keluli rata adalah merujuk kepada yang meluas 12-300mm, tebal 4-60mm, luas Keratan rentas adalah segi empat tepat dan sedikit dengan sebelah tulen keluli. Rata keluli Bar boleh selesai keluli, tetapi juga boleh digunakan untuk billet paip dikimpal dan lembaran berlamina. Rata keluli Bar boleh mengikut keperluan pengguna, tetap ketebalan, fixed-width, panjang tetap pengeluaran, bagi pengguna untuk mengurangkan memotong, dan menyimpan dalam proses, mengurangkan buruh, penggunaan bahan, tetapi juga mengurangkan bahan mentah yang memproses kerugian, menjimatkan masa , buruh-berjimat, simpan bahan.

2, bola rata keluli Bar adalah sejenis keluli, terdiri daripada jaringan yang terpisah rata dan kepala bola sfera yang terutamanya digunakan dalam pembinaan kapal dan pembinaan bahan bersaiz sederhana, di mana bola kapal rata keluli Bar adalah medium perantaraan dan pembinaan kapal. Dengan perkembangan pesat industri pembinaan kapal di tahun-tahun kebelakangan, permintaan bola rata keluli Bar untuk kapal adalah bersemangat. Bola rata keluli Bar secara beransur-ansur menjadi nama khas kapal bola rata keluli Bar, adalah satu yang terpenting dalam kapal membaiki bahagian keluli, terutamanya kegunaan sebagai memperlihatkan rusuk Lembaga kapal, adalah bersamaan dengan manusia "tulang rusuk".

Di atas adalah harga rata keluli Bar kakitangan untuk anda berkongsi kandungan ini, saya berharap anda dapat membantu. Jika anda memerlukan rata keluli Bar, anda dialu-alukan untuk menghubungi kami pada bila-bila masa. Anda juga boleh menyimpan mata kami supaya anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat dalam masa yang pertama.