Kaedah Ujian Kekerasan Untuk Lembaran Bercahaya Sejuk Dingin

- Jul 10, 2017-

Parameter kekerasan Flat Cold-rolled Light juga merupakan standard rujukan untuk menguji kualiti kilang Flat Light-rolled Light, jadi kaedah apa yang boleh digunakan untuk mengesan kekerasan Flat Cold-rolled Light, hari ini syarikat saya akan berkongsi dengan anda:

Pada masa ini, kekerasan Flat Cold-rolled Light adalah gb231-84, gb230-84, gb4341-84 dan gb4340-84 serta gb4342-84, kekerasan keluli rata yang dilancarkan sejuk adalah sejenis keupayaan yang menunjukkan kawasan permukaan bahan atau menentang ubah bentuk elastik dan perubahan plastik atau pecah.

Kekerasan Flat Light-rolled Light boleh diukur dengan konsep relatif lembut dan keras, jadi kekerasan juga merupakan asas untuk mengukur Lembut Lembut Flat Light yang lembut dan keras. Tetapi kekerasan bukanlah fizikal atau mekanikal yang mudah, ia mewakili keanjalan, keplastikan dan kadar perubahan bentuk, kekuatan adalah sangat ketat adalah berbeza daripada indeks kekerasan.

Kekerasan adalah salah satu sifat paling mudah dikesan dari keluli rata yang dilancarkan sejuk, dan kekerasannya bergantung kepada bahan dan struktur mikro Light Cold-rolled Light. Biasanya ujian tidak merosakkan logam, boleh secara langsung dalam produk siap atau produk separa siap di antara pengesanan, tidak tertakluk kepada saiz dan kelembutan batas, ini adalah Kekerasan ringan Light-rolled Flat menguji salah satu kelebihan.

Kaedah umum ujian Light Cold-rolled Flat adalah menggunakan kaedah lekukan untuk menentukan kekerasan, terdapat kaedah kekerasan Brinell yang biasa, kaedah kekerasan Rockwell, kaedah kekerasan Vickers dan kaedah kekerasan mikro, dan kaedah kekerasan rebound.

Kandungan di atas adalah di atas, berharap dapat membantu anda.