Bar keluli rata dan keluli Panas

- May 19, 2017-

Perbezaan di antara sejuk bergolek dan keluli panas tidak dalam proses smelting, tetapi dalam suhu rolling, atau suhu rolling. Garisan penamat bergolek suhu adalah lebih rendah daripada suhu recrystallization keluli menjadi rata keluli Bar. Panas bergolek keluli adalah mudah untuk roll, kecekapan rolling keluli adalah tinggi, tetapi panas berikutan keadaan, keluli pengoksidaan, permukaan produk yang gelap kelabu. Bar keluli rata memerlukan kuasa tinggi kilang gelungan, rolling kecekapan adalah rendah dan proses rolling untuk menghapuskan dalam kerja pengerasan juga pertengahan annealing, jadi kos lebih tinggi, tetapi bergolek-sejuk keluli permukaan cerah, baik kualiti, boleh terus digunakan untuk proses selesai, jadi plat rata keluli Bar digunakan secara meluas.

Rata keluli Bar adalah pengeluaran rata keluli Bar. Gelungan sejuk adalah sehelai keluli di mana dalam lembaran No.1 keluli, seterusnya diperkenalkan kepada ketebalan yang dikehendaki pada suhu bilik. Berbanding dengan keluli panas-bergolek, ketebalan plat keluli dilancarkan sejuk adalah lebih tepat dan permukaan adalah licin, cantik, tetapi juga mempunyai pelbagai sifat-sifat mekanikal unggul, terutama prestasi pemprosesan. Kerana sejuk bergolek asal roll adalah lebih rapuh, tidak sesuai untuk pemprosesan, jadi biasanya plat rata keluli Bar selepas annealing, pickling dan permukaan selepas meratakan kepada pelanggan. Ketebalan maksima gelungan sejuk 0.1 - 8.0MM yang berikut, seperti kebanyakan daripada plat keluli yang dilancarkan sejuk ketebalan 4.5 MM di bawah; ketebalan minimum, lebar berdasarkan loji peralatan kapasiti dan pasaran permintaan dan membuat keputusan.

Gegelung produk yang panas telah digunakan sebagai bahan mentah, dan besi oksida pemecahan dan pickling dan kemudian tertakluk kepada gelungan sejuk. Produk siap digulung keras bergolek, dan kekerasan dengan kekerasan menggulung keras telah meningkat akibat pengerasan sejuk yang disebabkan oleh kecacatan sejuk yang berterusan. , Jadi setem prestasi akan semakin merosot, hanya untuk mudah kecemaran bahagian-bahagian. Bergolek roti keras boleh digunakan sebagai bahan mentah bagi panas-dip galvanizing tumbuhan, kerana panas-dip galvanizing unit dilengkapi dengan annealing garisan. Berat badan sukar roll bergolek secara amnya 6 kepada 13.5 tan, gegelung pada suhu bilik, panas bergolek asid menyental berterusan bergolek. Dengan diameter dalaman adalah 610mm.