Analisis ke atas ciri-ciri suhu rata keluli Bar

- Oct 11, 2017-

Rata keluli Bar adalah bahawa kita sering menggunakan sejenis keluli, pengeluar hari untuk memberitahu anda tentang ciri-ciri suhu, Lihatlah ia

Apabila suhu lebih rendah daripada nilai suhu yang tertentu, bahan tersebut akan berubah menjadi sebuah negara yang rapuh, kuasa penyerapan kesan menurun dengan ketara, fenomena ini dipanggil sejuk dan rapuh, jadi Reka bentuk perlu berdasarkan kepada kerja-kerja yang komponen untuk memilih suhu suhu peralihan rapuh bahan yang sesuai. Kecemaran sejuk-dilakarkan besar lancar besi paip terlalu kecil, tidak boleh memenuhi keperluan ketepatan dimensi dan kemasan permukaan, boleh mencapai Indeks kekuatan komponen; kecemaran adalah terlalu besar, plasticity rata keluli Bar, merupakan dikurangkan terlalu banyak dan bijian adalah terlalu banyak Slender, membentuk tisu berserabut, logam akan mempunyai anisotrofi yang jelas.

Mengapa perlu rata keluli Bar melalui proses annealing?

Annealing merupakan salah satu proses rawatan haba logam, yang bermaksud bahawa logam adalah perlahan-lahan dipanaskan hingga suhu tertentu, dikekalkan bagi memberi masa yang mencukupi, dan kemudian disejukkan pada kelajuan yang sesuai. Hari ini, pengilang Henan Q235 Flat keluli Bar untuk bercakap tentang rata keluli Bar annealing memproses, saya berharap semua orang dapat memahami.

Annealing bar keluli rata adalah satu kaedah rawatan haba yang di mana keluli dipanaskan hingga suhu di mana perubahan fasa atau sektor fasa perubahan berlaku, dan suhu yang perlahan-lahan disejukkan oleh haba pemeliharaan. Rata keluli Bar annealing untuk menghapuskan dan meningkatkan proses bekas tisu kecacatan dan tekanan dalaman, tetapi juga untuk proses susulan untuk menyediakan, jadi annealing dalam adalah sebuah produk separa siap rawatan haba, rawatan juga dikenali sebagai pra haba. Normalizing adalah kaedah rawatan haba di mana keluli dipanaskan melebihi suhu kritikal supaya keluli adalah sepenuhnya memeluk austenite yang purata dan kemudian secara semulajadi disejukkan di udara.