Analisis ciri-ciri suhu bar keluli rata

- Jun 30, 2017-

Flat Steel Bar adalah sejenis keluli yang kami kerap menggunakan, kilang Flat Steel Bar hari ini untuk memberitahu anda tentang ciri-ciri suhunya, melihatnya.

Apabila suhu berada di bawah nilai suhu tertentu, bahan akan diubah menjadi keadaan rapuh, kerja penyerapan kesannya jelas dikurangkan, fenomena ini dipanggil sejuk rapuh, jadi reka bentuk harus berdasarkan suhu kerja komponen untuk memilih bahan suhu peralihan rapuh yang sesuai. Gegelung besar yang dilukis dengan kerangka keluli lenturan terlalu kecil, tidak dapat mencapai keperluan permukaan dan ketepatan dimensi, juga tidak dapat mencapai indeks kekuatan komponen; ubah bentuk terlalu besar, kemuluran dan keliatan Bar Steel Flat terlalu banyak, dan bijian ditarik terlalu nipis, membentuk tisu berserabut, dan logam mempunyai anisotropi yang jelas.

Kita semua tahu bahawa kelajuan pengeluaran dan kecekapan mempunyai hubungan yang hebat, tetapi kelajuannya tidak bermakna bahawa kualiti juga boleh menjadi genggaman yang sangat baik, maka bagaimanakah Flat Steel Bar yang dapat digulung panas untuk mencapai kualiti yang cekap, berkualiti tinggi? Hari ini kilang datang untuk menjawab semua orang.

Untuk membuat Flat Steel Bar sepenuhnya cacat, adalah perlu untuk mengawal kelajuan rolling panas, secara amnya 0.5-1.0. Pada masa yang sama, rolling panas ke tekanan tegasan dan kadar rolling yang panas, selepas berhenti berhenti 2-3, dan kemudian berehat bar, tamatkan tarikan sejuk untuk memberikan ubah bentuk penuh masa. Pengeluaran Hot Rolled Steel Steel Bar lebih sesuai dengan penggunaan kami.

Perbezaan halaju garisan Flat Steel Bar yang dilancarkan panas dikurangkan, purata rolling berkurang, penggunaan roll menurun, dan peningkatan bentuk ekor mengurangkan haus plat keluli dan mengurangkan penggunaan tenaga secara tidak langsung. Rata-rata, ubah bentuk yang lebih tidak teratur logam, dan tekanan rolling seragam, khususnya, tekanan puncak lebih kecil, mengakibatkan kecacatan papan jenis lubang terlalu penuh, kerana fenomena pengurangan besar atau penghapusan Shan, boleh dilancarkan papan nipis tekanan seragam seragam yang lebih rendah juga boleh menggunakan barisan teras udara dalaman yang lebih murah, tekanan yang lebih rendah juga membuat kejatuhan suhu teras rod udara dalaman, Ia boleh disejukkan dengan berkesan oleh penyejukan dalaman dan penyejukan luar, yang dapat mengurangkan tenaga penggunaan Hot Rolled Steel Bar.