Analisis silang - Keratan rentas bentuk rata keluli Bar untuk keluli Grating

- Sep 25, 2017-

Bar keluli rata merupakan sebahagian penting daripada grating keluli di grating keluli daripada peranan utama galas. Maklumat lanjut boleh dilihat: kualiti grating keluli yang berkait rapat untuk Bar keluli rata, dan kini plat keluli bar keluli rata terutamanya digunakan ketebalan T = 3,5,8 mm segi empat tepat Keratan rentas keluli dan amat nipis, kedua-dua hujung adalah jenis yang agak tebal saya Keratan rentas rata keluli Bar.

Sifat-sifat geometri dan mekanikal saya jenis Keratan rentas keluli adalah lebih kukuh daripada bahagian segi empat tepat, dan ketahanan lenturan saya bahagian rata keluli Bar adalah sama seperti dalam kes di mana Bar keluli rata ketinggian H dan hirisan lintang kawasan F adalah sama: Wx = 0.2-0.203FH, bahagian segi empat tepat bar keluli rata mempersenda pekali: Wx = 0.167FH, supaya data yang kita boleh lihat, saya jenis rata keluli Bar lenturan keupayaan daripada segi empat tepat rata keluli Bar yang lebih kukuh.

Walau bagaimanapun, berikutan dari saya-jenis Seksyen adalah agak khusus, lebih terhad, jadi semua rata keluli Bar yang tidak boleh diganti dengan saya-jenis rata keluli Bar. Pelbagai penggunaan jenis sekarang saya rata keluli Bar digunakan juga dihalang oleh hakikat yang apabila ketinggian H bar keluli rata agak kecil, dengan nilai crosshead rata jenis saya salib Seksyen adalah terlalu kecil untuk menjadi sesuai untuk bergolek panas dan tidak kondusif untuk pemupukan jenis kimpalan. Apabila ketinggian Bar keluli rata H sudah agak besar, saya jenis Keratan rentas pinggang rata yang tebal daripada h / t terlalu besar, tetapi juga disebabkan kekurangan sisian kestabilan rata keluli Bar. Oleh itu, semasa keluli grating industri perkilangan untuk menggunakan bahagian segi empat tepat rata keluli Bar.