Aluminium Bar For Profile

Aluminium Bar For Profile

Bar profil berpangkalan keluli tahan karat diperolehi oleh rod panas keluli tahan karat dan extruding untuk mendapatkan bahan keluli tahan karat dengan bentuk keratan rentas yang berlainan.

Maklumat produk

Pengenalan:

Ketumpatan jenis bar Aluminium untuk profil ini hanya 2.7g / cm3, iaitu kira-kira 1/3 ketumpatan keluli, tembaga atau tembaga. Di bawah kebanyakan keadaan alam sekitar, termasuk udara, air (atau air garam), petrokimia dan banyak sistem kimia, ia mempunyai hakisan rintangan kakisan. Ia juga mempunyai kekonduksian haba yang tinggi, yang memberi manfaat kepada pembuatan penukar haba, penyejat, peralatan pemanasan, alat memasak, dan kepala silinder dan radiator kereta.

Di samping itu, penggunaan aluminium bar profil untuk profil telah mempromosikan pembangunan teknologi kimpalan aloi aluminium, dan pembangunan teknologi kimpalan juga memperluas bidang permohonan aloi aluminium. Ia adalah bahan struktur logam bukan ferus yang paling banyak digunakan dalam industri.

Ia digunakan secara meluas dalam penerbangan, aeroangkasa, automotif, pembuatan jentera, pembinaan kapal, pembinaan, industri hiasan dan kimia. Terlebih lagi, bar Aluminium untuk profil juga mempunyai kelebihan berat ringan, rintangan haus, penampilan cantik, kos rendah, ketahanan serta kos yang tinggi.


Siasatan